Derden mogen straks meekijken in je bankrekening

Wat is privacy ons waard? Vinden we het normaal dat Facebook, Google en veel anderen bedrijven onze vertrouwde gegevens met derden delen? De meerderheid laat het gewoon gebeuren zonder de consequenties ervan in te zien. Onze digitale voetafdruk is goudwaard. Dit zal ertoe leiden dat steeds meer van onze vertrouwde gegevens als handelswaar wordt aangemerkt.
Nieuw is dat per 1 januari derden mogen meekijken in je bankafschriften.
Onder nieuwe Europese regelgeving(PSD2) zijn banken straks verplicht betaalgegevens van hun klanten te leveren aan derden als die daarom vragen. Gelukkig mag de consument altijd hiertegen nee zeggen.Hoe gaat de Autoriteit Persoonsgegevens dit dan controleren en is dit wel te controleren op onze digitale snelweg?
Ook de consument die dit niet wil zal alert moeten blijven. Voor je het weet gebruik je een app waarvan je per abuis toestemming hebt gegeven om gebruik te maken van je betaalgegevens.

Als we onze vertrouwde gegevens bij derde neerleggen is voor deze partij altijd verleidelijk om met deze gegevens geld te maken. Dus de enige oplossing is jouw gegevens niet centraal te stallen.
Hiervoor zijn er komen veel oplossingen. Door gebruik te maken van de blockchain zullen jouw gegevens decentraal opgeslagen worden. Waarom zit je nog bij een centrale bank? Vandaag de dag kan iedereen ze eigen bank zijn. Ik doe mijn kerstinkopen met bitcoins!